Seizoen 2021 - 2022

 

Seizoen 2020 - 2021

 

Seizoen 2019 - 2020

 

Seizoen 2018 - 2019

 

Seizoen 2017 – 2018

We kenden een bewogen jaar !

Onze jeugdploegen floreren als nooit tevoren :  we tellen twee U8-ploegjes, U10, U12, U14, U16 en U18.  En de wachtkamer (lees initiatie) trekt steeds nieuw bloed aan.

Onze Landelijke miniemen leverden een knal prestatie door derde te eindigen in de Landelijke F-reeks.  Proficiat kerels .

Onze seniors-dames eindigen na een degelijk seizoen halfweg de eerste provinciale afdeling. Dat is alweer een zeer degelijke prestatie, maar helaas : een kinderwens bij een viertal speelsters is er voor de ploeg te veel aan die stopt per einde seizoen.  Spijtig, maar toch is het mooi geweest.  Ooit spelen we terug damescompetitie met eigen speelsters.

De Heren seniors-A kenden een bewogen seizoen : slechte eerste seizoenshelft, trainerswissel en dan terug goeie basket (eerste provinciale waardig) en alsnog behoud in deze reeks. Om diverse redenen wordt per eind seizoen de ploeg alsnog opgedoekt.

De Heren seniors-B konden behoud in derde provinciale niet realiseren.  Jammer, want dat betekent dus dat komend seizoen vierde provinciale ons werkterrein is.  Hoopgevend is het feit dat onze seniorsploeg uitsluitend uit eigen jeugdspelers zal bestaan.   Wat een pluim is voor de degelijke jeugdwerking waarop BBC Glory Bazel al jaren een patent heeft.

Seizoen 2016 - 2017

Heren seniors A startten met ambitie in 2e Provinciale afdeling en het lukte ! ze eindigden derde en mogen alsnog stijgen naar 1 provinciale afdeling : knap !  De heren seniors B eindigden net geen top 5 (er had meer ingezeten met behoud van alle basisspelers) maar kunnen alsnog promoveren naar 3e Provinciale.  Aangevuld met onze talentrijke cadettenlichting wordt dat komend seizoen een uitdaging waar we naar uit kijken.  Onze dames seniors speelden een regulier seizoen in 1e provinciale en eindigden verdienstelijk op de 5e plaats.  Met enkele versterkingen wordt ook hier komend seizoen naar uitgekeken !

Onze (voornamelijk eerstejaars) pupillen speelden in Landelijke afdeling en hebben daar vééél leergeld betaald : komend seizoen gaan we d’er van op kijken, eveneens in Landelijke.

De overige jeugdploegen speelden allen in de provinciale A reeksen en behaalden goede resultaten. Daarnaast telden we wekelijks 15 beginnertjes waar veel talent in schuilt : Onze jeugdwerking blinkt !

Ook de Masters lieten zich niet onbetuigd en kwamen wekelijks met 10 tot 15 spelers opdagen voor een heerlijke training : dit smaakt naar méér...

Seizoen 2015-2016

Fusie met Glory Boys Temse is een feit en opent nieuwe mogelijkheden voor fusieclub BBC Glory Bazel. Seniors A kunnen behoud in 1e provinciale net niet waarmaken, terwijl seniors B een rustig seizoen in 4e provinciale kennen. Onze dames behalen een knappe 5e plaats in 1e provinciale afdeling.  Al onze jeugdploegen spelen in de hoogste provinciale A-reeks en behalen daar knappe resultaten. Onze benjamins (U12) speelden zelfs kampioen in de voorronde !

Seizoen 2014-2015

De jeugdploegen doen het behoorlijk en een kwalitatieve werking loont. Gewestelijk worden de benjamins 2de, pupillen 4de en miniemen 2 de, en een 6de plaats voor de provinciale cadetten.  Na een mindere start worden onze dames 5de in 1ste provinciale. Seniors zakken nog een reeks naar 4de provinciale, maar de fusie eind seizoen naar BBC Glory Basket moet hier een nieuwe start geven.  Seniors Gloryboys halen de titel in 2de provinciale en promoveren.

Seizoen 2013 - 2014

Alle seniors heren worden samengebracht in één ploeg 2de provinciale, en halen het behoud niet. De dames behalen een mooie 5 plaats na hun promotie vorig seizoen. Cadetten en minienen halen een mooi resultaat in de provinciale reeksen.

Seizoen 2012 - 2013

BBC Bazel treedt voor het eerst aan met 4 seniors ploegen : 3 seniors heren ploegen en 1 seniors dames. Seniors A handhaven zich na promotie vorig seizoen in 2e provinciale met een mooie 6de plaats .  Onze dames spelen kampioen in hun 2de provinciale reeks en maken de stap naar 1ste provinciale. Onze 4 competitie jeugdploegen spelen een matig seizoen in de B-reeks met de beste resultaten voor de pupillen.

Seizoen 2011 - 2012

Twee titels te vieren : miniemen  en seniors A, die promoveren naar 2e provinciale.  Ook de overige ploegen konden een mooi resultaat voorleggen.  Sportiviteit was onze leuze en eigen jeugd bij de seniors onze keuze.  Verder nog zeer geslaagde clubactiviteiten : barbeque, wafelenbak, Kersttornooi en supporterslunch. 

Seizoen 2010 - 2011

Een seizoen met een dubbel gevoel.  Enerzijds het kaartje retour naar 3e provinciale afdeling voor onze seniors A, ondanks knap basket en steeds minieme verliescijfers.  Pech en blessures oordeelden er anders over.  Anderzijds niets dan lof voor de kampioenentitel van onze B-seniors in 4e provinciale en de cadetten die zich wisten te plaatsen voor de “final eight” in de provinciale A-competitie.  Ook bij onze overige ploegen zit het snor !

Seizoen 2009 - 2010

Een fantastisch seizoen met twee titels (Pupillen A en Seniors A die promoveren naar tweede provinciale afdeling) terwijl de overige jeugdploegen sportief in de lift zitten.  Op dit elan willen we verder bouwen aan kwalitatief hoogstaand jeugdbasket.

Seizoen 2008 - 2009

Seizoen 08/09 was een hoogvlieger op alle domeinen.  Enkel de kers op de taart ontbreekt.  Benjamins en Seniors A speelden tot de laatste speeldag voor titel en/of promotie.  We mochten echter niet vieren.  De overige ploegen scoorden eveneens goed in hun resp. competitie.  Ook ons derde Kersttornooi was op alle vlakken een hoogtepunt.  De club terug uit het dipje !

Seizoen 2007 - 2008

Seizoen 07/08 was een moeilijk seizoen : vele jeugdspelers werden naar een oudere ploeg doorgeschoven om alsnog de cadettenploeg te kunnen depanneren. De jeugdploegen kregen dan ook slaag over de hele lijn. Seniors A waren nog een tikkeltje te licht om te promoveren naar 2e provinciale, terwijl seniors B zonder ambitie de bodem van vierde provinciale hebben verstevigd. Positief nieuws is het behalen van het label "BasketPass", wat staat voor kwalitatieve organisatie en jeugdopleiding.

Seizoen 2006 - 2007

De zesde kampioenstitel is binnen! De pupillen onder leiding van coach Ken verloren geen enkele wedstrijd in de Regionale C-reeks. Onze seniors A behaalden net geen ticket voor een testwedstrijd om promotie naar tweede provinciale te bekomen. Ze strandden op een zucht van Wasocub. De miniemen waren twee maal sparring partner van het Belgisch Team voor de Special Olympics dat ons landje zal vertegenwoordigen in China in oktober 2007.

Seizoen 2005 - 2006

Moeilijke start van het seizoen vanwege onze gedwongen verhuis naar De Dulpop maar op het einde van het seizoen voelt eenieder zich al goed thuis in onze nieuwe thuishaven. 18 februari, we schrijven clubgeschiedenis: onze jeugdploegen worden voorgesteld in een nieuwe basketbaltenue en met een prachtige sporttas, verwezenlijkt door onze sponsors COMEXAIR en PUBLIRENT. Vermelding van deze reuze dag in verschillende kranten.

Seizoen 2004 - 2005

Naar tweejaarlijkse gewoonte mogen we weer een kampioenenviering organiseren, ditmaal de cadetten! In de vierde provinciale afdeling startten we dit seizoen met een tweede seniorenploeg, de seniors A speelden een prachtig seizoen en eindigden op een verdienstelijke 5de plaats. Door de toeloop van jonge spelertjes de laatste jaren konden we in competitie gaan met twee microben- en twee benjaminploegen.

Seizoen 2003 - 2004

De seniors kunnen na een spannende wedstrijd tegen Sparta Laarne ( 79 - 77 ) hun behoud in de derde provinciale afdeling handhaven. Dit seizoen start tevens een tweede seniorenploeg onder de naam van BBC Bazel in de reeksen van de Antwerpse vriendenclubs ( KAVVV ). De damesploeg krijgt meer en meer speelsters onder de gelederen, het idee groeit om volgend seizoen te starten met een competitieploeg. De toeloop van jonge spelertjes blijft groeien waardoor volgend seizoen het aantal ploegen in competitie zal verhogen.

Seizoen 2002 - 2003

De vierde kampioenstitel na 6 seizoenen is een feit. De cadetten behaalden de titel na een foutloos parcours . De seniors promoveren naar de derde provinciale afdeling. Ze behaalden de tweede plaats in een competitie die volledig door Falco B werd beheerst. Datzelfde Falco B verloor slechts één wedstrijd en wel op het terrein van BBC BAZEL. ( 72 - 71 ).

Seizoen 2001 - 2002

Bij de start van ons vijfde seizoen brengen we seniors in competitie, waarmee we onze doelstelling hebben bereikt: vanuit een degelijke jeugdwerking een eigen seniorenploeg in competitie brengen. Dat onze jeugdwerking fantastisch werkt blijkt uit de 30 beginners die onze club dit seizoen hebben vervoegd.

Seizoen 2000 - 2001

Onze club groeit, dit seizoen starten we met zes ploegen in competitie. De pupillen komen op TV tijdens het VRT programma " langs de lijn " waarin Lieven Van Gils bekende gasten ontvangt. Tijdens deze uitzending was niemand minder dan dhr. Jaak Rogge, voorzitter Internationaal Olympisch Comité aanwezig, die na het bekijken van de beelden ( onze pupillen tijdens de training ) volgende uitspraak deed: dit is nog de pure sport waar het spel en deelnemen nog belangrijk zijn. Dit seizoen is voor onze juniors een overgangsjaar met een vijfde plaats in de hoogste provinciale reeks. De miniemen spelen een pracht seizoen, ze bereiken de achtste finale in de beker van Oost - Vlaanderen en vooral, ze behalen de derde kampioenstitel in ons jong clubbestaan.

Seizoen 1999 - 2000

Na een spannende testwedstrijd behalen onze Juniors een kampioenstitel.

Seizoen 1998 - 1999

Vanaf dit seizoen starten we met de opleiding van microben, zonder competitie.

Seizoen 1997 - 1998

Wij schrijven 17 maart 1997: onder de naam BBC Bazel wordt onze club opgericht met stamnummer 2527. Het daaropvolgende seizoen starten we met vier ploegen : benjamins, pupillen, miniemen en cadetten. Het eerste seizoen sluiten we af met één kampioenstitel: de cadetten in de provinciale reeks B. Vóór het oprichten van de huidige club heeft BBC Bazel nog onder andere namen basket gespeeld in Groot - Kruibeke, hiervan getuigen onderstaande foto's: